null

”'De bästa unga cheferna förstår att de måste vara bra på att veta inte bara vad de vill förändra utan hur de får människor att vilja följa med på förändringståget, hur man hanterar det för att få bra effekt och bra disciplin. De som inte lyckas klura ut det kommer att ha drömmen men inte nå resultatet.'”

Ur intervju med Jim Collins i Chef nr 11/2014 (Läs artikeln här)


null

"Att alla känner till sommarstugan i Katrineholm, det stora fiskeintresset, att han är bästa kompis med Stefan Löfven är utmärkt i medgång. Men hur kommer alla vänner i rörelsen att se på 'vår Kålle' den dagen då nästa kris uppdagar sig eller då han tvingas fatta riktigt tuffa beslut? Kommer de att kunna förstå eller kommer de att känna sig övergivna?"

Ur Cheftestet av Karl-Petter Thorwaldsson i Chef nr 11/2013 (Läs reportaget här)

null

"Mötet är det viktigaste verktyget för Maxi Tropé och Janne Carlsson i sin verksamhet. Det enda, faktiskt.
'Det enda vi gör är att vi konstruerar möten utifrån en verklighet som får möta det yttre och det inre. Det är där det händer, säger Janne Carlsson.'"

Ur intervju med Maxi Tropé och Janne Carlsson i Meetings International nr 61 (Läs reportaget här)


null

"Någonstans i höjd med Norrtull berättar OIof Röh­­­­­­lander att han inför ett föredrag fick instruktionen 'inga bögskämt'. Det var också hans enda instruktion.
'Då får man lite Tourettes syndrom. Då blir man styrd.'"

Ur granskning av talarbranschen i Chef nr 12/2012 (Läs reportaget här)

null

"Varför döpte Hidayet Tercan egentligen sitt företag efter sin mamma? Svaret rymmer historien om hennes liv, en resa som börjar i kurdiska delen av Turkiet för att sedan fortsätta i Sverige. Och som just nu gör ett stopp på ett konditori på Östermalm."


Ur intervjun med Hidayet Tercan i Chef nr 2/2014 (Läs reportaget här)


null

"Nils Daniel Carl Bildt är regeringens motsvarighet till den där medarbetaren som du har i din grupp; hon eller han som tycks flyta lite ovanpå, som vägrar hålla sig innanför de ramar du har satt upp och som hela tiden fattar egna beslut utan att stämma av med dig eller någon annan."

Ur porträtt av Carl Bildt i Chef nr 9/2014 (Läs reportaget här)