Titel: Hela bilden

Av: Azita Shariati & Fredrik Emdén

Förlag: Liber

Utgiven: 2017


Hela bilden är boken om Azita Shariati. Här berättar hon om den resa som hon gjort, från uppväxten i Iran till rollen som vd för Sodexo i Sverige, ett av världens ledande service managementföretag. Azita har blivit utsedd till Sveriges mäktigaste affärskvinna av Veckans Affärer, Årets superkommunikatör av tidningen Resumé och vunnit Inspirational Role Model of the Year på European Diversity Awards. Hon delar med sig av sin ledarfilosofi och några av de ögonblick som har varit avgörande för henne, både i rollen som chef och som människa. Läs mer om boken här.

Hela bilden utkommer den 22 februari 2017.Titel: Mitt eget race - Livet, cykeln och bergatröjan

Av: Fredrik Kessiakoff & Fredrik Emdén

Förlag: Volante

Utgiven: 2015


En bok om proffscyklisten Fredrik Kessiakoff och hans karriär, som tog sin början under 1990-talet i Saltsjöbaden och som avslutades 2014. Under sin karriär hann Kessiakoff vinna medalj i VM på mountainbike, Österrike runt på landsvägscykel och en etappseger på Vuelta Espana. Hans kanske största stund var när han 2012 fick bära den rödprickiga bergatröjan i Tour de France 2012, som första svensk på trettio år. Mitt eget race är en bok om drömmar, lidande, målmedveten träning och livet i proffsbubblan. Men det är också en bok om en lojalitet utöver det vanliga. Läs mer om boken här.


null

Titel: 100 Ögonblick som förändrade ledarskapet i Sverige

Av: Fredrik Emdén & Calle Fleur

Förlag: Chef Stockholm AB
Utgiven: 2014

De små och stora ögonblicken, de direkt avgörande eller de till synes obetydliga händelserna. 100 Ögonblick är historien om de senaste 50 årens ledarskap i Sverige, berättat genom skarpa bilder på politiker, företagsledare, forskare och experter. Underhållning, bildning och analys i ett. Beställ boken här.


null

Titel: Välkommen till det nya livet - Scener ur ett föräldraskap
Av: Fredrik Emdén
Förlag: Prisma
Utgiven: 2006

En bok om det underbara och omskakande med att på kort tid få livet upp-och-nedvänt: att bli förälder, helt enkelt. Beskriver en resa från innerstadslägenhet till förortsradhus, från icke-ansvar till totalansvar, från glädje till en ännu större, helt ny sorts glädje. Resan till det nya livet, med andra ord.


null

Titel: Istid - Hotellet vid världens ände
Av: Fredrik Emdén & Svenolof Karlsson
Förlag: Sellin & Partner
Utgiven: 2002

En bok om kraften i en idé, om en osannolik affärsidé och ett entreprenörskap som smittar av sig. Till ishotellet i Jukkasjärvi vallfärdar inte bara turister - isen får näringslivet att blomstra och bygden att leva. Den här boken porträtterar människorna i och runt ishotellet, illustrerade av fotografen Ulf B Johnssons fantastiska bilder, tagna under ishotellets första tio år.